Zakaj je alkalna hrana ful kul?? 😀 8|
Če zaužijemo preveč kisle hrane (npr. pohanega meseka, dišeče kave, mehkega kruha, bolognese testenin, okusnega kakava, pregrešnega sladoleda in uživalsko hladnega piva…) ter ne dovolj alkalne hrane, ima telo premalo baznih sestavin za organe kot so jetra, trebušna slinavka in dvanajsternik. Ti organi posledično ne izločajo encimov in sokov, ki so nujni za prebavo hrane in kasnejšo absorbcijo hranil iz črevesja v kri. Vse to vodi do ran na želodcu, zgage, artitisa in zakisanosti črevesja, ki vedno pripelje do vnetja. Vnetje pa odpira vrata vsem boleznim in predhodnemu staranju! In da, tudi pojavu gubic in aken na obrazu. Kisline ostajajo uskladiščene v vezivnih tkivih in mišicah, naše telo pa postaja vedno manj prožno.
Ker želimo ostati mladi in zdravi ter vedno kul jejmo hrano, ki nas osveži in na naše telo vpliva bazično ^_^ Peteršilj, brokoli, dinja, papaja (nujno bio), zelenjavni sokovi, kumarice, jajčevci, metin in zeleni čaj, paradižnik, limona in še boljša limeta (ta je čisto huda in še prekaša limono!! 😉 ) Enako velja za suhe fige! Pa kurkuma, oljčno in laneno olje.
This is good for you☀