Zakaj bi naj čimveč hrane uživali presne – v svoji naravni, ne procesirani obliki???
Švicarski znanstvenik Dr. Paul Kouchakoff je odkril, da se vedno, ko uživamo toplotno obdelano hrano imunski sistem aktivira in močno dvigne! Podobno, kot če bi bili podvrženi infekciji. Število belih krvnih celic namreč poleti v višave, v telesu pa se zviša nivo vnetja, ki odpira vrata vsem boleznim in predhodnemu staranju. Na srečo lahko to preprečimo, če je vsaj 50% našega obroka sestavljenega iz surovih rastlih, najbolje zelenjave!
Poleg tega uživanje presne hrane, še posebno sokov ali smutijev obnovi telo, ga alkalizira in zgradi močne, zdrave celice. Te so ob rojstvu zaradi okoljskih strupov velikokrat poškodovane. Nedavno nazaj so pri novorojenčkih povprečno odkrili kar 287 kemikalij, ki so jih dobili od svoje mame!
Super je, če imamo dnevno vsaj en presni obrok in da vsak obrok vsebuje zelenjavo, sadje. Ter da damo poudarek na to kaj damo v telo in ne toliko na telo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja